ANP14 mrt '12 05:22

Juridische strijd om The Godfather

ANP Kippa
ANP Kippa

NEW YORK (ANP) - De beroemde fictieve maffiafamilie Corleone is inzet van een juridische strijd tussen de kinderen van geestelijk vader Mario Puzo en filmstudio Paramount Pictures.De nabestaanden van de schrijver van The Godfather hebben Paramount ,,de oorlog verklaard'', omdat de studio probeert de publicatie van een nieuwe roman over de Corleones tegen te houden.

Paramount bezit de rechten op het boek uit 1969, dat in 1972 uiterst succesvol verfilmd werd door Francis Ford Coppola. Advocaten van de familie vragen de rechter nu die rechten op te heffen. Bovendien eisen ze een schadevergoeding van 10 miljoen euro.

Volgens de juristen is destijds afgesproken dat eventuele nieuwe boeken over de personages uit The Godfather niet onder de overeenkomst met Paramount vallen.

Auteur Mario Puzo stierf in 1999. Sindsdien zijn al twee nieuwe boeken in de reeks verschenen, van de hand van de Amerikaan Mark Winegardner. Een andere auteur, Ed Falco, schreef het boek 'De Familie Corleone', dat inzet is van de rechtszaak.

Gerelateerde artikelen