ANP15 okt '12 10:08

Overnamebod op luchtjesketen Douglas

ANP
ANP

HAMBURG (AFN) - De Duitse detailhandelaar Douglas, bekend van de gelijknamige parfumeriewinkels, heeft maandag een overnamebod ontvangen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent van 38 euro per aandeel in contanten. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 1,5 miljard euro.

Advent wil samen met Douglas-topman Henning Kreke het bedrijf kopen. De familie Kreke bezit 13 procent van Douglas. De partijen hebben overeenstemming bereikt met andere aandeelhouders van Douglas die hun stukken hebben toegezegd. Ze hebben daarmee 50,5 procent van de aandelen in handen. De onderhandelingen over een overname van Douglas lopen al sinds begin dit jaar.

Naast parfumeriewinkels heeft Douglas ook een boekwinkelketen, kledingzaken, zoetwarenwinkels en juweliers. In Nederland heeft het bedrijf 89 Douglas-winkels. Douglas telt circa 24.000 werknemers.

Douglas

Vrijdag sloot het aandeel Douglas op 34,80 euro. Maandagochtend steeg Douglas op de beurs in Frankfurt met 7,6 procent tot 37,45 euro per aandeel.

Advent wil minstens 75 procent van de aandelen in handen krijgen. De investeerder liet weten dat het niet de bedoeling is dat Douglas van de beurs wordt gehaald. De overname wordt naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond. De partijen willen de groei van de parfumerie- en juwelierswinkels van Douglas versnellen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen