ANP24 nov '12 08:47

'Familie Vaatstra graag wat terughoudender'

RIJSWIJK (ANP) - De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft de familie Vaatstra in een brief vriendelijk gevraagd zich iets terughoudender op te stellen over de aangehouden verdachte Jasper S. ,,Volgens de leden van de familie Vaatstra hebben ze hem. Maar deze race is nog zeker niet gelopen'', aldus de bond.

De wetsovertreders zeggen de verheugde reactie van de familie heel goed te begrijpen, maar vinden het op dit moment nog veel te vroeg om ''te juichen''. Omdat verdachte Jasper S. vastzit in beperkingen, kan zowel hij als zijn advocaat niet reageren op de uitlatingen van de familie in de media.

De broers en zussen van de vermoorde Marianne Vaatstra zeiden vrijdagavond bij Omrop Fryslân ervan overtuigd te zijn dat S. hun zus heeft omgebracht. ,,Ook al zou die 80 jaar zitten, voor ons is dat niet genoeg.'' Onder meer deze uitspraken waren de aanleiding voor de brief van de BWO.

De bond is verder bezorgd dat als de rechter Jasper S. ooit vrijspreekt, de man voor het leven is getekend. ,,Hij wordt nu al behoorlijk weggezet als dader. Ook na vrijspraak zullen mensen denken: waar rook is, is vuur.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen