ANP20 nov '12 04:36

Kamer praat over wegen en spoor

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De bezuiniging van 250 miljoen euro op het Infrastructuurfonds gaat pas in 2014 in, maar zal zeer waarschijnlijk wel onderwerp van gesprek zijn tijdens het debat over het huishoudboekje van het ministerie van Infrastructuur voor komend jaar. De Tweede Kamer praat dinsdag over de begroting van het departement.

VVD en PvdA spraken in het aangepaste regeerakkoord af dat de korting op het fonds evenredig zal worden verdeeld over het spoor en de weg. Oppositiepartijen willen het openbaar vervoer juist zo veel mogelijk ontzien. Tijdens het debat zullen ze dan ook gaan proberen de PvdA aan hun kant te krijgen om dit alsnog te regelen.

Minister Melanie Schultz van Haegen liet eerder al weten dat nog wordt bekeken wat de gevolgen zijn van de bezuiniging. Mogelijk gaat het langer duren om wegen, vaarwegen of sporen aan te leggen, maar het kan ook zijn dat projecten worden geschrapt. Dat is niet het geval voor de verbreding van de A27 bij Utrecht en de aanleg van de Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam, stelde zij.

De rest van het debat, dat voor dinsdagavond en donderdag overdag op de agenda staat, gaat vermoedelijk vooral over ruimtelijke ordening en milieu. Voor de onderwerpen water en wegen staan binnenkort afzonderlijke overleggen op de agenda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen