ANP13 aug '12 07:13Aangepast op 13 aug '12 07:50

Pharming verhoogt aandelenuitgifte

LEIDEN (AFN) - Investeerders hebben bij de onlangs gelanceerde eerste tranche van een onlangs afgesloten kredietfaciliteit van Pharming het aantal aandelen opnieuw verhoogd. Dat meldde het biotechnologiebedrijf maandag.

Pharming kan geld opnemen uit de faciliteit, met een totale omvang van 10 miljoen euro, in ruil voor aandelen in het bedrijf. De woensdag gelanceerde eerste tranche werd met 9,7 miljoen aandelen verhoogd tot 32,8 miljoen aandelen. Vorige week donderdag en vrijdag vond al een verhoging plaats met 8 miljoen aandelen.

De investeerders krijgen in de kredietfaciliteit 'warrants' waarmee ze 16,5 miljoen aandelen kunnen opkopen. Zodra er 2,5 miljoen euro uit de faciliteit is opgenomen, krijgen de investeerders warrants voor nog eens 16,5 miljoen aandelen. Hetzelfde geldt bij elke volgende stap van 2,5 miljoen euro.

Werkkapitaal

De faciliteit is bedoeld ter versterking van het werkkapitaal en werd overeengekomen met bestaande investeerders. Het geld moet voldoende zijn om de periode te overbruggen tot de uitslag van een Amerikaanse studie naar Ruconest en de mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar die daaraan bij een positieve uitslag is verbonden.

Pharming meldde daarnaast dat het bijna klaar is met de Amerikaanse fase 3 studie naar de werking van Ruconest. Momenteel zijn 62 van de 75 patiënten behandeld tegen een aanval van de zeldzame ziekte HAE of ze hebben de 90ste dag van de studie bereikt.

Pharming verwacht nog altijd aan het einde van het derde kwartaal het onderzoek te hebben afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen