ANP30 mrt '12 11:28Aangepast op 30 mrt '12 14:54

De Jager voorzichtig tevreden over Spanje

KOPENHAGEN (ANP) - Minister Jan Kees de Jager van Financiën toonde zich vrijdag voorzichtig tevreden over de aanpak van de begrotingsproblemen door Spanje. Hij werd tijdens de vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden in Kopenhagen ingelicht over de begroting met ingrijpende hervormingen en bezuinigingen die de Spaanse regering vrijdag indient.

De Jager benadrukte dat het nog te vroeg is om een eindoordeel te vellen, maar zei dat de plannen van de Spaanse regering er ,,redelijk en substantieel'' uitzien. ,,Het lijkt erop dat Spanje geloofwaardige stappen zet op het gebied van budgettaire én economische hervormingen om de markten te overwinnen.'' Volgens De Jager zal de Europese Commissie ,,een kleine missie'' sturen naar het Zuid-Europese land.

De Spaanse minister van Financiën Luis de Guindos zei voorafgaand aan de vergadering van de eurozone dat Spanje de economische crisis overwint. ,,Spanje zal, net als eerder, geen probleem zijn. Niet voor de Spanjaarden en niet voor Europa.'' De maatregelen die de regering moet nemen, zijn ingrijpend, maar De Guindos meent dat Spanje deze hervormingen nodig heeft om nieuwe banen te creëren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen