ANP26 nov '12 13:57Aangepast op 26 nov '12 18:40

Boskalis verwerft bijna een derde Dockwise

ANP
ANP

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar Boskalis heeft maandag via de beurzen in Amsterdam en Oslo circa 11,5 miljoen aandelen Dockwise verworven, goed voor een belang van 29 procent. Dat maakte het bedrijf, dat eerder meldde Dockwise te willen inlijven voor 17,20 euro per aandeel, maandag bekend.

Het belang is deels afkomstig van bestaande aandeelhouders die zijn benaderd, zei topman Peter Berdowski tegen het ANP. De grootaandeelhouder van Dockwise, HAL Investment, had al toegezegd zijn belang van ongeveer 32 procent voor de geboden prijs te verkopen. Daarmee heeft Boskalis zich verzekerd van 61 procent van de aandelen van Dockwise.

De overnameprooi liet weten het bod te bestuderen en gaf nog geen inhoudelijke reactie. Wel zei topman André Goedée dat Dockwise er sterk genoeg voor staat om zelfstandig door te gaan. Berdowski zei er evenwel niet van uit te gaan dat het tot een vijandig bod komt omdat Dockwise zich tegen een overname verzet.

Evenmin voorziet de bestuursvoorzitter mededingingsproblemen als gevolg van de overname. ,,Onze activiteiten zijn bijna 100 procent complementair, er is bijna geen overlap'', aldus Berdowski.

Gerelateerde artikelen