ANP14 mei '12 17:05Aangepast op 14 mei '12 17:36

Vestia voorziet meer ontslagen

ANP
ANP

ROTTERDAM (AFN) - De in financiële nood verkerende woningcorporatie Vestia waarschuwt het personeel dat er waarschijnlijk meer banen sneuvelen dan eerder is aangegeven. In een brief aan het personeel schrijven de bestuurders maandag dat meer dan de eerder aangegeven 100 banen kunnen vervallen. Dat komt omdat minister Liesbeth Spies (Volkshuisvesting) het verbeterplan van Vestia onvoldoende heeft genoemd en er nog meer projecten moeten worden geschrapt.

De exacte personele gevolgen kunnen pas na 1 juli in beeld worden gebracht. De corporatie is wel al bezig het personeelsbestand in te krimpen door tijdelijke contracten niet te verlengen en opengevallen plekken via natuurlijk verloop niet op te vullen. ,,Maar gedwongen ontslagen vallen niet helemaal te voorkomen.''

Bij de corporatie werken 1150 medewerkers. Gedwongen door het aantal afgenomen projecten, willen de bestuurders verder met een ontwikkelingsbedrijf. Ook gaat Vestia, een van de grootste woningcorporaties in Nederland, zich nog sterker richten op Zuid-Holland.

Vestia zit in grote financiële problemen. Het heeft voor miljarden geleend om woningen te kunnen bouwen. Daarbij werden de risico's afgedekt met financiële instrumenten met een speculatief karakter. De banken eisen voor miljarden aan extra garanties van de corporatie. Justitie is bezig met een onderzoek dat zich richt op mogelijke omkoping, witwassen en belastingfraude.

Gerelateerde artikelen