ANP18 dec '12 10:54

Beide parachutes van dode springer niet open

ANP
ANP

TEUGE (ANP) - De beide parachutes die de doodgevallen 48-jarige man uit Schijndel vorige week zaterdag droeg, zijn niet open gegaan. Dat is gebleken uit onderzoek van de politie en parachutespecialisten, aldus dinsdag John Verduin van Nationaal Paracentrum Teuge.

Hoe het kan dat beide valschermen gesloten bleven, moet volgens hem uit nader onderzoek blijken. Woensdag worden de parachutes en de rest van de uitrusting van de omgekomen man technisch onderzocht door de recherche en parachutespecialisten van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

Een jager ontdekte het lichaam van de man maandag in een weiland ten noorden van Apeldoorn. De alleenwonende man was niet eerder als vermist opgegeven. Ook was niet opgemerkt dat de man niet terugkeerde van zijn sprong. Het was vorige week zaterdag druk op Teuge, omdat het een prachtige winterdag was met veel sneeuw.

Volgens Verduin draagt een parachutist altijd een tweede valscherm voor het geval zijn eerste parachute niet goed open gaat. Dat beide parachutes helemaal niet geopend waren zou er op kunnen wijzen dat de Brabander daar zelf voor heeft gekozen. ,,Maar we kunnen geen enkele conclusie trekken voor het onderzoek is afgerond'', aldus de instructeur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen