ANP8 aug '12 09:01

Heineken blijft in gesprek met F&N

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Heineken blijft in gesprek met Fraser & Neave (F&N) over de overname van diens belang in Asia Pacific Breweries (APB). Dat stelde de Nederlandse bierbrouwer woensdag.

Heineken benadrukte dat het eigen bod niet vergelijkbaar is met het partiële bod dat dinsdag door Kindest Place Groups werd uitgebracht op het directe belang van 7,3 procent van F&N in APB.

Heineken biedt 5,3 miljard Singapore dollar voor het totale belang van 39,7 procent dat F&N in APB heeft en voor het belang van 50 procent van F&N in Asia Pacific Investment, het samenwerkingsverband van Heineken en F&N. Bij afronding van die deal biedt de brouwer daarnaast in totaal 2,4 miljard Singapore dollar voor alle aandelen APB die het nog niet bezit. Het bod van KPG is in totaal 1 miljard Singapore dollar waard.

In een verklaring stelde Heineken woensdag dat zijn bod ,,een overtuigende waarde vertegenwoordigt voor de aandeelhouders van F&N en APB''. ,,Heineken zet de gesprekken met F&N in verband met het door het bestuur geaccepteerde bod door'', aldus het bedrijf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen