ANP30 okt '12 14:40Aangepast op 30 okt '12 21:56

Samaras krijgt steun socialisten

ATHENE (AFN) - De Griekse premier Antonis Samaras heeft zich verzekerd van steun van de Socialistische Partij voor het pakket van bezuinigingen waarover hij overeenstemming heeft bereikt met de internationale geldschieters. Dat meldden bronnen rond de Socialistische Partij op dinsdag. De steun van de socialisten betekent dat de kans dat het pakket goed wordt gekeurd door het parlement, steeds groter wordt.

De stemming in het parlement zal naar verwachting pas volgende week plaatsvinden. Maar een groot deel van de maatregelen die aan de Grieken worden opgelegd, zit waarschijnlijk ook in de begroting voor 2013 die al woensdag aan het parlement wordt gepresenteerd.

Samaras meldde dinsdag dat hij de onderhandelingen met de zogeheten trojka van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft afgerond. Een akkoord zou Griekenland verzekeren van de uitbetaling van de volgende noodlening van ruim 30 miljard euro. Een officiële bevestiging van de trojka over het akkoord is er nog echter niet.

De premier waarschuwde dinsdag al voor chaos als de volksvertegenwoordiging de bezuinigings- en hervormingsplannen afkeurt. Een van de coalitiepartners van Samaras, de partij Democratisch Links, weigert echter voor het pakket te stemmen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen