ANP1 dec '12 19:03

Kleine school presteert vaker ondermaats

ANP
ANP

HILVERSUM (ANP) - Een kleine vestiging van een middelbare school presteert relatief vaak ondermaats. De onderwijsinspectie geeft dergelijke kleine scholen veel vaker een onvoldoende in vergelijking met scholen met een groter aantal leerlingen. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws, zo meldde de zender zaterdag.

Van scholen met minder dan 750 leerlingen krijgt 16,9 procent een onvoldoende van de inspectie, terwijl dat op scholen met meer dan 1500 leerlingen slechts 4,5 procent is. De inspectie beoordeelt de scholen op het rendement van de afdelingen, de cijfers die worden behaald op examens en het verschil van het cijfer voor het schoolexamen en het centraal examen.

In een reactie laat staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) weten dat hij meer invloed wil op slecht presterende scholen. ,,Als een school zeer zwak is, krijgt die wat mij betreft een jaar om het probleem op te lossen. Als er dan geen verbetering in zit, moet je kunnen zeggen: jongens, zo gaat het niet langer, en moet je over kunnen gaan tot sluiting.''

Gerelateerde artikelen