ANP30 okt '12 08:27

Deutsche Bank boekt hogere winst

Jürgen Fitschen en Anshu Jain. EPA
Jürgen Fitschen en Anshu Jain. EPA

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in het derde kwartaal een hogere winst behaald dan een jaar eerder. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

De winst voor belastingen klom met 20 procent tot 1,1 miljard euro, wat in lijn is met de verwachtingen van analisten. De bank boekte fors betere resultaten bij zijn zakenbankdivisie. De nettowinst bedroeg 755 miljoen euro.

Deutsche Bank trok in het afgelopen kwartaal 320 miljoen euro uit voor herstructureringslasten. Het concern maakte in september bekend 1900 banen te schrappen en de kosten structureel met 4,5 miljard euro te gaan verlagen tot en met 2015.

Onzeker

De kapitaalpositie van Deutsche Bank verbeterde tot 10,7 procent. Aan het einde van het tweede kwartaal stond die op 10,2 procent.

De twee topmannen van de bank, Jürgen Fitschen en Anshu Jain, lieten in een toelichting weten dat op de korte termijn het macro-economisch klimaat onzeker blijft en dat de bank een voorzichtige koers zal varen. Tot en met het einde van het jaar wordt wel een bescheiden positieve ontwikkeling verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen