ANP16 mei '12 08:50Aangepast op 16 mei '12 10:09

'Akkoord Griekenland niet onderhandelbaar'

FRANKFURT (AFN) - Duitsland houdt vast aan het akkoord dat de Europese Unie met Griekenland heeft gesloten. Minister van Financiën Wolfgang Schäuble liet woensdag weten dat er wat hem betreft niet opnieuw onderhandeld kan worden over de maatregelen die het land moet nemen om de begroting op orde te krijgen.

,,Het akkoord is tot in het kleinste detail voorbereid. Daar kunnen we niet opnieuw over onderhandelen'', zei Schäuble voor de Duitse radio. In Griekenland worden volgende maand nieuwe verkiezingen gehouden, nadat dinsdag gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet definitief op niets waren uitgelopen.

Volgens Schäuble zullen de partijen die de nieuwe verkiezingen winnen, ,,moeten beslissen of ze de voorwaarden accepteren of niet.'' Eerder al hebben Frankrijk en Duitsland laten blijken dat over het akkoord dat onder meer voorziet in ingrijpende bezuinigingen op de overheidsuitgaven, niet opnieuw kan worden onderhandeld.

De Duitse minister zei dat de 17 leden van de eurozone willen dat Griekenland in de euro blijft. Hij benadrukte dat het een beslissing van het Griekse volk zelf is.

Gerelateerde artikelen