ANP15 feb '12 09:53Aangepast op 15 feb '12 11:23

Wegener schrapt ruim 300 banen

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Uitgever Wegener schrapt dit jaar 300 tot 350 banen, ruim 10 procent van het gehele personeelsbestand. Dat maakte het concern woensdag bekend. De banenreductie maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij Wegener de nadruk wil leggen op digitale media.

Het bedrijf wil tussen 2012 en 2014 in totaal 50 miljoen euro aan kosten besparen en tegelijkertijd geld gaan verdienen aan internet. Daarbij gaat Wegener zich richten op onder meer betaalde apps voor smartphones en tablets. Ook wil het concern manieren vinden om mensen te laten betalen voor nieuwswebsites die geïntegreerd zijn met de regionale dagbladen van Wegener.

Met de 'Digital First'-strategie wil Wegener ,,duurzame toekomstige groei'' realiseren. Het accent komt te liggen op digitaal, maar het concern blijft naar eigen zeggen ook toegewijd aan de belangrijkste uitgaven in print. De veranderingen zullen dit jaar worden doorgevoerd, maar zullen pas tegen het einde van het jaar hun volledige beslag krijgen. Op 12 december wil Wegener een ,,integraal digitale mediaportfolio'' hebben ingevoerd, zo liet een woordvoerder weten.

Kansen

Volgens topman Truls Velgaard van de Nederlandse tak van Mecom, het moederconcern van Wegener, gaat het bedrijf nu de kansen grijpen die door ,,een ongekende industrieverandering worden gecreëerd''.

Het personeel van Wegener wordt woensdag ingelicht over alle veranderingen tijdens bijeenkomsten in de Brabanthallen in Den Bosch. Omdat het gaat om circa 3000 mensen, gebeurt dit in twee sessies in de ochtend en in de middag.

De banen die dit jaar worden geschrapt, verdwijnen in alle geledingen van het bedrijf. Daarnaast komt er een versimpelde managementstructuur en moderniseert Wegener de verkoopafdeling en marketing. De bezuinigingen van 50 miljoen euro maken deel uit van eerder aangekondigde kostenbesparingen van 70 miljoen euro tussen 2011 en 2014 bij de Mecom-groep in Nederland, Denemarken en Polen, aldus de woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen