ANP29 okt '12 17:17

PvdA: steunpakket 'hangt af van Grieken'

DEN HAAG (ANP) - Of Griekenland een nieuw steunpakket krijgt ,,hangt ervan af of de verantwoordelijkheid in Griekenland op de juiste manier wordt genomen''. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom maandag bij de presentatie van het regeerakkoord.

Samsom stelde dat er in het algemeen afspraken zijn gemaakt over hoe de partijen tegen de crisis aankijken. ,,Het komt erop neer dat we bereid zijn om te helpen'', stelde hij. Maar die steun gaat wel hand in hand met de inzet van landen die in de problemen zijn geraakt.

VVD-leider en premier Mark Rutte stelde altijd zaken te hebben gedaan met de PvdA als het gaat om Griekenland. Verder wilde hij niets zeggen totdat de trojka (EU, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds) met het rapport over Griekenland komt.

Rutte zei kort voor de verkiezingen van 12 september dat Griekenland niet nog eens met miljarden euro's moet worden gesteund. Genoeg is genoeg, stelde hij toen. Rutte wilde de Grieken wel uitstel geven, maar alleen als dat geen geld kost. De premier vreest dat Griekenland achterover gaat leunen als er weer een noodpakket komt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen