ANP22 nov '12 21:04

FC Twente doet niet meer mee in Europa

HANNOVER (ANP) - FC Twente doet niet meer mee in Europa. Het elftal van trainer Steve McClaren speelde donderdag gelijk bij Hannover, 0-0. Door de winst van Levante bij Helsingborg (3-1) had zelfs een overwinning de club uit Enschede niet verder geholpen.

Het is de eerste keer sinds het seizoen 2007-2008 dat FC Twente er internationaal na de winterstop niet meer bij is. Destijds was Getafe uit Spanje in de eerste ronde van de toenmalige UEFA Cup te sterk. Daarna kwamen de successen in Europa terug. Hoogtepunt was het bereiken van de kwartfinale van de Europa League in de jaargang 2010-2011. Daarin werd verloren van Villarreal.

Voor de club uit Enschede is het de tweede tegenvaller in korte tijd. Eerder was er al de uitschakeling in het toernooi om de KNVB-beker, nota bene op eigen veld tegen FC Den Bosch uit de eerste divisie. Ondanks de tweede plaats op de ranglijst loopt het in de eredivisie ook niet. De laatste twee duels, bij Vitesse en FC Utrecht, werden gelijkgespeeld. ,,Dat is niet goed genoeg'', vond McClaren.

Niet volledig

In Hannover was het elftal van McClaren bij lange na niet volledig. Nacer Chadli, Nikolai Michailov en Robbert Schilder ontbraken, Leroy Fer is nog niet voldoende hersteld om te starten. Voor het eerst dit seizoen was Luc Castaignos gepasseerd. Volgens de trainer omdat de spits, die dit seizoen niet veel liet zien, na het zware programma van de laatste maanden aan rust toe was. Dmitri Boelikin stond op zijn plaats. Jeugdspeler Joey Pelupessy mocht vanaf het begin meedoen.

Als wel vaker speelde FC Twente de bal eindeloos rond, kennelijk wachtend tot de opening zich vanzelf zou aandienen. Hannover, al geplaatst, keek voornamelijk toe. De Duitsers schoten in het eerste deel slechts één keer op doel. Jan Schlaudraff zag die inzet naast gaan. FC Twente had aanvankelijk twee kansjes. Willem Janssen tikte een voorzet van Roberto Rosales net naast. Een kopbal van verdediger Rasmus Bengtsson ging ruim over.

In de tweede helft gebeurde vrijwel niets meer. Door de voorsprong van Levante bij Helsingborg wist FC Twente dat zelfs winst in Hannover niet meer zou helpen. De Duitsers geloofden het verder ook wel. In de slotfase kreeg Rasmus Bengtsson van FC Twente nog rood wegens het neerleggen van een doorgebroken speler.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen