ANP13 feb '12 19:37

Wall Street goed geluimd

NEW YORK (ANP) - In navolging van de beurzen in Europa, gaven ook op Wall Street de positieve ontwikkelingen in Griekenland de toon aan. Banken sponnen garen bij de goede stemming.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel een plus van 0,5 procent op 12867 punten. De S&P 500-index kreeg er 0,6 procent bij en stond op 1351 punten. Technologiebeurs Nasdaq stond 0,8 procent hoger op 2926 punten.

Beleggers reageerden positief op de instemming van het Griekse parlement, zondagavond, met de extra bezuinigingsmaatregelen die waren vereist voor nieuwe leningen aan het noodlijdende land. Hoewel Griekenland geen grote economie heeft, heerst toch de angst dat een faillissement van het land - als gevolg van wanbetaling - met name de financiële sector in Europa zwaar zou kunnen treffen.

Opgelucht

Banken reageerden dan ook opgelucht op het nieuws uit Athene. Bank of America kreeg er 2,8 procent bij en Citigroup ging 1,5 procent vooruit.

Analisten waren echter niet gerust op de situatie. ,,Wij staan hoger doordat de spanning over de eurozone even weg is. Maar er zou op korte termijn een correctie kunnen komen'', aldus een marktvorser.

Apple

Verder ging de aandacht uit naar Apple, dat gedurende de handelsdag voor het eerst boven de grens van 500 dollar per aandeel uitkwam. In de middaghandel zakte het aandeel iets onder de 500 dollar, maar stond nog steeds 1,2 procent hoger.

Op macro-economisch vlak stonden er maandag geen belangrijke publicaties op het programma waar de handel richting aan kon ontlenen. Ook aan het bedrijvenfront was het nieuws schaars.

De euro noteerde 1,3210 dollar, evenhoog als bij het sluiten van de Europese beurzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen