ANP3 sep '12 14:52

Wall Street gesloten vanwege Labor Day

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn maandag gesloten vanwege Labor Day. Dinsdag zal de handel op Wall Street weer aanvangen. De verkorte handelsweek zal vooral in het teken staan van de Amerikaanse werkgelegenheid en het rentebesluit in Europa.

Donderdag komt salarisstrookverwerker ADP met zijn banenrapport over de Amerikaanse private sector. Het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid zal vrijdag worden vrijgegeven.

Fed-voorzitter Ben Bernanke benadrukte afgelopen vrijdag in zijn toespraak in Jackson Hole dat de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt zorgwekkend blijft. Economen concludeerden daaruit dat de Fed met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt als de arbeidsmarkt verder achteruitgaat. De beslissing daarover kan worden genomen bij de volgende beleidsvergadering van de centrale bankiers, halverwege september.

De actiebereidheid van de Amerikaanse centrale bank zorgde vrijdag voor koerswinsten op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 13.090 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,5 procent en technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen