ANP14 feb '12 18:32

Conflict bij containerbedrijf duurt voort

ROTTERDAM (AFN) - Het arbeidsconflict bij containeroverslagbedrijf APM Terminals in de Rotterdamse haven is nog altijd niet opgelost. Na een paar dagen rust kwam het dinsdagmiddag weer tot een werkonderbreking van enkele uren. Ook de toegang tot het terrein op de Maasvlakte werd door werknemers geblokkeerd.

Sinds eind januari wordt er met steun van de vakbonden actie gevoerd bij het bedrijf in de vorm van onaangekondigde werkonderbrekingen, nadat de onderhandelingen over een nieuwe 2-jarige cao voor de 700 werknemers waren vastgelopen.

Belangrijkste twistpunt is de eis van de vakbonden voor compensatie van het AOW-gat dat ontstaat door de aanstaande verhoging van de pensioenleeftijd. Ondanks de werkonderbrekingen geeft de directie tot nu toe geen krimp. De vakbonden zijn eveneens niet van plan te wijken. ,,Ooit zal er een oplossing komen'', aldus een bestuurder van FNV Bondgenoten.

Inmiddels is de rederij Maersk al met enkele schepen uitgeweken naar de containerterminal PSA in de haven van Antwerpen. Ook de komende weken is Maersk dat van plan. Een woordvoerder van APM Terminals zei dinsdag dat de hierdoor geleden schade ,,significant'' is.

Maersk en APM Terminals zijn zusterbedrijven die onderdeel zijn van het Deense maritieme concern Moller Maersk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen