ANP12 mrt '12 16:20Aangepast op 12 mrt '12 16:39

Extra ouderenverlof woondiensten verdwijnt

HILVERSUM (AFN) - De extra vrije dagen voor 50-plussers worden in de nieuwe cao voor de woningcorporaties geleidelijk afgeschaft. De medewerkers tot 50 jaar krijgen daarentegen meer verlofuren. De50-plussers hoeven de meerdere vrije dagen die ze nu al hebben, niet in te leveren.

Dat zijn de vakbonden en de werkgevers maandag overeengekomen in de nieuwe cao die loopt van januari tot en met december dit jaar. Alle medewerkers krijgen voortaan bij een fulltime dienstverband 189,8 uur verlof. Voor mensen onder de 50 is dit ruim 17 uur meer dan zij hadden, zo heeft FNV Bouw laten weten. Ouderen hebben nu minimaal 194 uur.

De vakbond spreekt van een moderne verlofregeling, die pas in een levensfasebewust personeelsbeleid. ,,Ook de medewerkers tussen de 20 en 50 hebben hun uren nodig. Zij zijn vaak tweeverdieners met kinderen, het is spitsuur in hun leven'', aldus Miranda Blomberg van FNV Bouw. ,,Doordat jong en oud in de nieuwe regeling solidair zijn, kunnen we een regeling maken waarbij niemand er op achteruit gaat''.

De kleine 30.000 medewerkers van de corporaties krijgen er dit jaar in totaal 1,9 procent meer loon bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen