ANP15 feb '12 08:56Aangepast op 15 feb '12 10:28

PSA Peugeot Citroën diep in het rood

PARIJS (AFN) - Het Franse PSA Peugeot Citroën, na Volkswagen het grootste autoconcern in Europa, heeft een zwaar financieel jaar achter de rug. Het operationele verlies van de autodivisie, het belangrijkste bedrijfsonderdeel van het concern, over 2011 kwam uit op 92 miljoen euro. Een jaar eerder kon PSA nog een winst in de boeken zetten van 621 miljoen euro, maakte PSA woensdag bekend.

,,Deze zwakke resultaten ondermijnen onze strategie niet'', stelt financieel directeur Jean-Babtiste de Chatillon in een toelichting. Het concern wil extra gaan bezuinigen en bedrijfsonderdelen verkopen, waaronder de truckdivisie Gefco, om de resultaten te verbeteren. PSA wil de kosten met 200 miljoen euro extra terugdringen.

Dat komt bovenop een in oktober aangekondigd grootschalig kostenreductieprogramma van 800 miljoen euro voor dit jaar. Volgens het bedrijf zullen er echter geen extra banen worden geschrapt.

Zwakke vraag

PSA kondigde eerder al een daling van de autoverkopen aan over 2011 van 1,5 procent naar 3,5 miljoen auto's. Dat was het gevolg van de zwakke vraag in Europa. De Franse automarkt krimpt dit jaar naar verwachting met 10 procent en in Europa met 5 procent.

PSA heeft wereldwijd meer dan 205.000 mensen in dienst, onder wie 100.000 in Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen