ANP28 dec '12 09:42Aangepast op 28 dec '12 10:03

Producentenvertrouwen neemt licht toe

DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse producenten in de economie is in december voor de tweede achtereenvolgende maand iets verbeterd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De index voor het producentenvertrouwen steeg van min 7 naar min 5,7. Ondernemers werden vooral minder pessimistisch over de productie die zij in de komende tijd verwachten te draaien. Het oordeel over hun voorraden en orders verbeterde marginaal.

De producenten waren somberder over de vooruitzichten voor de werkgelegenheid in hun branche dan in november. In december dacht een kwart dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal afnemen, terwijl 6 procent op een toename rekende. In november was dit respectievelijk 21 en 7 procent.

Het CBS meldde verder dat het algemene beeld van de Nederlandse economie eind december iets slechter was dan een maand eerder. Dit komt onder meer door een terugval van de productie. Die deed het positieve effect van het verbeterde producentenvertrouwen teniet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen