ANP27 dec '12 22:23

Van Gerwen en Van Barneveld overtuigen op WK

LONDEN (ANP) - Darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld blijven serieuze kanshebbers voor de wereldtitel. Beide Nederlanders plaatsten zich donderdagavond in Londen met veel overtuiging voor de kwartfinales.

Van Gerwen had zo veel last van zijn linkervoet dat hij over het podium strompelde. Toch gunde de 23-jarige darter uit Boxtel de Engelsman Colin Lloyd slechts één set (4-1). Van Barneveld imponeerde tegen Gary Anderson, de Schotse outsider voor de titel. De Hagenaar verpulverde zijn tegenstander met 4-0.

Van Barneveld stuit vrijdag in de kwartfinale op Simon Whitlock, de Australiër met de imposante sik. Van Gerwen, ook wel bekend als 'Mighty Mike', vervolgt de mondiale titelstrijd zaterdag met een ontmoeting met de winnaar van het Britse onderonsje tussen titelverdediger Adrian Lewis en Kevin Painter.

Vincent van der Voort sneuvelde in de achtste finales van het belangrijkste toernooi van het jaar. 'Fast Vinnie' uit Purmerend kreeg voldoende kansen om de als derde geplaatste Brit James Wade lastig te maken. Hij grossierde echter in het missen van de 'dubbels', waardoor hij uiteindelijk een kansloze nederlaag leed (0-4).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen