ANP6 feb '12 09:52

Verhagen: kijken naar doorstart NedCar

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken gaat zoeken naar overnamekandidaten voor NedCar en mogelijkheden bekijken voor een doorstart van de fabriek. Hij liet dat maandag aan het ANP weten in een eerste reactie op de aankondiging van Mitsubishi dat het stopt met de productie van NedCar.

Verhagen gaat eind deze maand naar Japan om met de top van Mitsubishi te praten over verkoop van de fabriek. ,,De directeur buitenlandse productie van Mitsubishi heeft toegezegd NedCar, de fabriek en alle werknemers, voor een symbolische bedrag van 1 euro te willen verkopen aan een eventuele overnamekandidaat.'' Dat zou Mitsubishi in elk geval de kosten van een sociaal plan besparen.

Hij noemt het ,,bijzonder teleurstellend'' dat Mitsubishi er niet van was te overtuigen de productie na dit jaar voort te zetten. ,,De mensen van NedCar verkeren al heel lang in onzekerheid. Dit is natuurlijk een klap. Dat heb ik vanochtend ook gezegd tegen de directeur buitenlandse productie van Mitsubishi, die in Nederland is'', aldus Verhagen.

Gerelateerde artikelen