ANP19 dec '12 00:26

Samsom: regeerakkoord heel vervelend

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Bij de presentatie van het regeerakkoord hebben PvdA-leider Diederik Samsom en zijn VVD-collega Mark Rutte te weinig uitgestraald dat het ,,een ongelofelijk vervelend regeerakkoord’’ is. Samsom zei dat dinsdagavond in het tv-programma Pauw en Witteman. Volgens hem had meer de nadruk gelegd moeten worden op alle harde maatregelen die nodig zijn om Nederland weer uit de crisis te halen. Doordat ze zo trots waren dat ze de moeilijke klus zo snel hadden geklaard, is dat niet gebeurd.

Na de presentatie van het akkoord ontstond al snel grote commotie over het plan om de zorgpremie inkomensafhankelijke te maken. Vooral de VVD had daar moeite mee. Het regeerakkoord moest al na enkel weken worden opengebroken.

VVD-minister Jeanine Hennis (Defensie) zei in het programma dat er een ,,enorme storm’’ over de partij kwam in de eerste dagen na het regeerakkoord. Haar partij is inmiddels fors geduikeld in de peilingen. Maar Hennis laat zich door deze ,,dagkoersen’’ niet ontmoedigen. Ze vindt dat het kabinet de kans moet krijgen zich te bewijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen