ANP31 okt '12 17:54Aangepast op 31 okt '12 18:16

ASML geeft aandelen uit aan TSMC

ANP
ANP

VELDHOVEN (AFN) - ASML heeft de geplande aandelenuitgifte aan TSMC woensdag uitgevoerd. Het concern is een van de drie partijen, naast Intel en Samsung, die deelnemen aan het beleggingsdeelnameprogramma voor klanten.

Hierbij werden in totaal 20.992.625 aandelen verstrekt aan een Nederlandse stichting die speciaal voor dit doel werd opgericht. Net als bij de procedure die werd gehanteerd bij de twee andere klanten die deelnemen aan het programma, is een corresponderend aantal betalingsbewijzen met beperkt stemrecht verstrekt aan TSMC.

De totale opbrengst van deze aandelenuitgifte bedroeg 837,8 miljoen euro. Hiermee is de uitgifte van aandelen aan de drie klanten die deelnemen aan het beleggingsdeelnameprogramma voltooid. Op 13 september gaf ASML bijna 63 miljoen aandelen uit aan de stichting die werd opgericht voor Intel en ruim 12,5 miljoen aandelen aan de stichting die werd opgericht voor Samsung.

ASML keert de opbrengst van de aandelenuitgiftes onder het klantenprogramma uit aan de aandeelhouders, met uitzondering van Intel, Samsung en TSMC, via een synthetische terugkoopactie, waarbij door een omgekeerde splitsing ervoor wordt gezorgd dat geen verwatering optreedt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen