ANP19 dec '12 15:05

Vettel: nooit getwijfeld

Archiefbeeld van Sebastian Vettel. EPA
Archiefbeeld van Sebastian Vettel. EPA

LONDEN (ANP) - Formule 1-coureur Sebastian Vettel wist zeker dat hij niets fout had gedaan in Grand Prix van Brazilië. ,,Ik heb niet één moment gedacht dat ik een verkeerde manoeuvre zou hebben gemaakt'', zegt de Duitse wereldkampioen woensdag in een interview op de officiële website van de Formule 1.

Vettel eindigde eind november in de slotrace in Sao Paulo als zesde en die klassering was voldoende om de Spanjaard Fernando Alonso van Ferrari 3 punten voor te blijven in het wereldkampioenschap. Ferrari wilde echter na de race opheldering over een inhaalactie van Vettel. De Duitser zou in ronde vier de Fransman Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) voorbijgereden zijn terwijl dat op dat moment niet was toegestaan. Zou Vettel zijn bestraft, dan was Alonso wereldkampioen geworden.

,,Ook al was het een hectische race, ik zag absoluut alle vlaggen en ook hun kleuren. Ik hoorde na de race van mijn teambaas Christian Horner dat ze bij Ferrari niet blij waren met de uitslag van de race. Maar ik heb geen moment getwijfeld, want ik wist dat ik niets verkeerd had gedaan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen