ANP18 dec '12 05:24

Sporters van het jaar gekozen in Amsterdam

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse topsporters kiezen dinsdagavond in de RAI in Amsterdam de beste sporters van 2012. Er worden prijzen uitgereikt aan de sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter, sportploeg, coach en talent van het jaar.

In dit olympisch jaar staan vooral de prestaties bij de Spelen van Londen centraal. Bij de vrouwen zijn zwemster Ranomi Kromowidjojo, wielrenster Marianne Vos, dressuuramazone Adelinde Cornelissen en zeilster Marit Bouwmeester genomineerd. Bij de mannen gaat het tussen turner Epke Zonderland, windsurfer Dorian van Rijsselberghe en schaatser Stefan Groothuis.

De genomineerde sportploegen zijn het vrouwenhockeyteam, de estafettezwemsters en de estafettemannen 4x100 meter. Max Caldas (hockeysters), Jacco Verhaeren (zwemtrainer Kromowidjojo) en Daniël Knibbeler (trainer Zonderland) maken kans op de titel coach van het jaar.

Sporters met een A-status mogen stemmen. Ook de vakjuryleden die de nominaties hebben bepaald, brengen hun stem uit. De stemmen van de sporters en de juryleden tellen beide voor 50 procent mee. In de vakjury zitten onder anderen Pieter van den Hoogenband en Leontien Zijlaard-Van Moorsel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen