ANP7 mrt '12 11:12Aangepast op 7 mrt '12 11:29

Nieuwe aanklacht Samsung tegen Apple

EPA
EPA

SEOUL (AFN) - Samsung heeft dinsdag een nieuwe aanklacht tegen Apple ingediend bij een rechtbank in Seoul. Dat maakte het Zuid-Koreaanse technologieconcern woensdag bekend. Samsung claimt dat drie van zijn patenten zijn geschonden in Apple's iPhone 4S en de iPad2.

De twee bedrijven vechten inmiddels 30 patentzaken uit in rechtbanken in tien landen, waaronder Nederland, Duitsland en Australië. In de jongste zaak is Samsung van mening dat Apple inbreuk heeft gemaakt op zijn technologie voor het weergeven van data, de zogeheten user interface en korte tekstberichten.

Apple is ook in patentgeschillen verwikkeld met andere fabrikanten van smartphones, die gebruikmaken van het besturingssysteem Android van Google. Dat wordt gebruikt door Samsung, Motorola Mobility en HTC.

Schikken

Dow Jones Newswires schreef woensdag op basis van bronnen dat Apple bereid is de zaken met Samsung en Motorola te schikken. Het bedrijf zou de twee concurrenten licenties hebben aangeboden op patenten in ruil voor een vergoeding van 5 tot 15 dollar per verkocht toestel. Geen van de bronnen kon echter bevestigen dat er momenteel over een schikking wordt gepraat.

Het aanbod om licenties te verstrekken, staat haaks op uitspraken van Apple's medeoprichter Steve Jobs, die in oktober overleed. Jobs stelt in zijn biografie dat hij elke beschikbare cent zou uitgeven aan de strijd tegen concurrenten die in zijn ogen Apple's techniek voor smartphones en tablets hebben gekopieerd.

Gerelateerde artikelen