ANP9 aug '12 14:08Aangepast op 9 aug '12 14:46

Kort geding tegen Olympische huldiging

DEN BOSCH (ANP) - Een advocatenkantoor aan het Stationsplein in Den Bosch wil niet dat de Olympische sporters maandag op dat plein gehuldigd worden. Via een kort geding dat vrijdag dient, probeert Koopman Van Steijn Advocaten de huldiging te voorkomen.

Volgens advocaat Hugo van Steijn zijn er in de gemeente andere plekken aangewezen als evenementenlocatie en is het Stationsplein daar niet geschikt voor. Hij vindt het vervelend dat de vergunning woensdag pas is afgegeven.

De advocaat zegt veel last te hebben van de voorbereidingen. ,,Die vormen een lawaaiig geheel. Ik kan me niet concentreren en maandag kan als werkdag al helemaal worden afgeschreven."

Per trein

Het Nederlandse olympische team komt maandag per trein aan in Den Bosch. Daar staat de publiekshuldiging gepland.

Een woordvoerder van NOC*NSF was donderdagmiddag in Londen nog niet op de hoogte van het kort geding. ,,Maar wij zijn ook geen partij in deze zaak. Wij hebben van de gemeente Den Bosch de verzekering gekregen dat de zaak met alle bedrijven en andere betrokken partijen zou worden geregeld. Wat ons betreft, gaat de huldiging in Den Bosch gewoon door.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen