ANP7 sep '12 12:18Aangepast op 7 sep '12 16:39

Drukte op Duitse stations blijft uit

BERLIJN (AFN) - Ondanks de staking van cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa bleef chaos op de Duitse stations uit. In de loop van vrijdagmiddag liet Deutsche Bahn weten tot dan toe ongeveer 10.000 extra passagiers te hebben vervoerd. Het bedrijf kon de extra passagiers vervoeren zonder extra treinen in te zetten, omdat er op vrijdag altijd meer treinen rijden.

Lufthansapassagiers kunnen hun vliegtickets laten omzetten in treinkaartjes. Deutsche Bahn verwachtte vooral extra passagiers op de verbindingen Frankfurt-München, Frankfurt-Berlijn en München-Stuttgart. Met name op de eerste twee trajecten was het drukker dan normaal. De vervoerder verwacht de drukte op vrijdagavond ook te kunnen opvangen zonder extra treinen te laten rijden.

Ook bij autoverhuurbedrijf Europcar liep het niet storm. Er belden de nodige passagiers die een auto wilden huren, omdat ze waren gestrand. Maar ongeveer evenveel mensen moesten door de staking een gereserveerde auto annuleren.

Lufthansa moest vrijdag ruim de helft van de vluchten schrappen, omdat het cabinepersoneel staakt. Vakbond UFO en Lufthansa gaan weer met elkaar in gesprek. De eerste verkennende besprekingen zijn vrijdag gepland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen