ANP10 feb '12 15:03

`Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met verlies. De Amerikaanse beurzen volgen daarmee Europa, waar teleurgesteld wordt gereageerd op het uitstellen van het besluit over verdere financiële steun aan Griekenland.

Op macro-economisch terrein bleek voorbeurs dat het Amerikaanse handelstekort in december sterker dan verwacht is toegenomen. De export steeg met 0,7 procent, terwijl de import met 1,3 procent toenam. Het tekort kwam uit op 48,8 miljard dollar.

Beleggers wachten nog op het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan, dat in het eerste half uur van de handel bekend wordt gemaakt.

LinkedIn

Het aandeel LinkedIn noteert 8 procent hoger in de voorbeurshandel. Het bedrijf achter het sociale netwerk voor professionals maakte donderdag nabeurs beter dan verwachte vierdekwartaalcijfers bekend.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,8 en 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Donderdag maakte het Griekse akkoord al weinig indruk op Wall Street. De Dow-Jonesindex sloot 0,05 procent hoger en de S&P 500-index steeg 0,2 procent.

Gerelateerde artikelen