ANP15 jun '12 03:35Aangepast op 15 jun '12 07:55

Moody's waardeert vijf Nederlandse banken af

EPA
EPA

FRANKFURT (ANP) - Kredietbeoordelaar Moody's is aanzienlijk negatiever geworden over de kredietwaardigheid van de grootste Nederlandse banken. De kredietbeoordelaar ziet grote risico's voor de banken in de aanhoudende recessie en de daling van de huizenprijzen.

Moody's verlaagde daarom donderdagnacht de rating van ING, Rabobank, ABN Amro en Leaseplan met twee stappen. SNS Bank werd een stap teruggezet. De positie van Rabobank blijft het sterkst, met een rating van Aa2, ING en ABN Amro volgen met A2, SNS en Leaseplan staan nu op Baa2.

De verlaging maakt het voor banken duurder om geld te lenen op de financiële markten, gaf een woordvoerder van SNS aan. Hij wilde niet inhoudelijk reageren op de beslissing van Moody's.

De kredietbeoordelaar waarschuwde bij de afwaardering dat de moeilijke marktomstandigheden waar de Nederlandse banken dit jaar mee worden geconfronteerd, mogelijk ook in komende jaren aanhouden. De manier waarop de banken worden gefinancierd, maakt ze bovendien kwetsbaarder voor de verslechtering van de economie en het afnemende vertrouwen van investeerders in Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen