ANP6 feb '12 06:46

Twitterrecord tijdens Super Bowl

New York Giants quarterback Eli Manning. EPA
New York Giants quarterback Eli Manning. EPA

SAN FRANCISCO (ANP) - In de VS is volgens het internetmedium Twitter zondag een nieuw 'Twitterrecord' gevestigd. Dat gebeurde in de laatste 3 minuten van de finale van het Amerikaanse football, de Super Bowl, in Indianapolis. Het ging om 10.000 'tweets' per seconde.

Het vorige record 'stond op bijna 9000 tweets per seconde. Dat werd gevestigd tijdens de uitzending van de MTV Video Music Awards in augustus toen de popster Beyonce vertelde zwanger te zijn.

Het record van zondag zat er al aan te komen, want in de pauze waren er al 5 minuten die 8000 tweets per seconde opleverden. Dat was tijdens het optreden van popster Madonna.

WK voetbal voor vrouwen

Het vorige Twitterrecord uit een sportfestijn is volgens Twitter bijna 7200 tweets per seconde, vlak na het eindsignaal van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in juli toen Japan de VS versloeg.

De New York Giants hebben zondag voor de vierde keer de Super Bowl gewonnen, de finale van de belangrijkste American football-competitie. Tijdens de finale in Indianapolis dolven de New England Patriots het onderspit: 21-17.

Gerelateerde artikelen