ANP4 sep '12 05:48

TV-slechterik J.R. Ewing na 20 jaar terug

Dallas in 1984. ANP Kippa
Dallas in 1984. ANP Kippa

AMSTERDAM (ANP) - J.R.Ewing, de ultieme tv-slechterik, is vanaf dinsdagavond na 20 jaar terug op de buis. Acteur Larry Hagman kruipt op zijn 80e opnieuw in de huid van de steenrijke Texaanse oliebaron voor een nieuwe reeks van de successoap Dallas.

Patrick Duffy, inmiddels 63, geeft wederom gestalte aan jongere broer Bobby en ook Linda Gray (71) keert terug als Sue Ellen, de inmiddels ex-vrouw van J.R.

Tussen 1978 en 1991 maakte Dallas wereldwijd furore. De broeierige vete binnen de familie Ewing werd door miljoenen mensen op de voet gevolgd. De soap is bekend om de cliffhanger der cliffhangers; de aflevering 'who shot J.R?' In het najaar van 1980 zagen in totaal 360 miljoen mensen de uitzending die antwoord gaf op die vraag.

In de nieuwe reeks spelen de zonen van aartsrivalen J.R. en Bobby de hoofdrol. De eerste aflevering trok in juni in Amerika bijna 7 miljoen kijkers, waarop direct werd besloten tot het maken van een tweede seizoen. In Nederland begint Dallas dinsdagavond om 20.30 uur op Net5 met een dubbele aflevering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen