ANP22 nov '12 07:36Aangepast op 22 nov '12 07:58

Chinese industrie toont weer groei

PEKING (AFN) - De activiteit van de Chinese industrie vertoont deze maand voor het eerst sinds ruim een jaar weer tekenen van groei. Dat bleek donderdag uit nieuwe cijfers van HSBC.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie steeg in november tot 50,4. Dat is het hoogste niveau van de afgelopen 13 maanden. Het is bovendien de eerste keer sinds oktober vorig jaar dat de index de grens van 50, die het verschil aangeeft tussen groei en krimp, overstijgt.

De index van HSBC wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor de groei van de Chinese economie. De positieve uitlsag volgt op een vergelijkbaar bericht van de Chinese overheid. Die meldde eerder deze maand al dat uit haar onderzoek onder inkoopmanagers bleek dat de industrie weer groeide.

,,Dit geeft aan dat de groei van de Chinese economie in de laatste maanden van het jaar aantrekt'', zei de Chinese hoofdeconoom van HSBC. Het herstel is echter nog pril en wordt bedreigd door de problemen in de internationale economie, voegde hij eraan toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen