ANP17 aug '12 09:38

'Resultaten TMG blijven zwak'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Telegraaf Media Groep (TMG) zullen door de slechte advertentiemarkt komende tijd niet verbeteren. Dat stelde analist Johan van den Hooven van SNS Securities vrijdag.

TMG liet zelf al doorschemeren dat de resultaten dit jaar in ieder geval slechter zullen zijn dan eerder gedacht. Eerder werd voorspeld dat de ebitda dit jaar met 20 procent zou dalen. Die voorspelling werd door het bedrijf losgelaten. Een nieuwe prognose werd niet gegeven.

Het concern zag de advertentie-inkomsten vorig kwartaal met ruim 12 procent dalen. Van den Hooven verwacht dat de advertentiemarkten de komende tijd slecht blijft. Een sterk herstel van de resultaten mag daarom niet worden verwacht, stelde hij.

Analist Margo Joris van KBC Securities noemde de winstwaarschuwing een negatieve verrassing. De kwartaalresultaten van het mediabedrijf waren volgens haar ,,zeer zwak''.

De winstwaarschuwing viel slecht bij beleggers. Vrijdag om 9.30 uur noteerde het aandeel TMG 7,1 procent lager op 7,90 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen