ANP13 aug '12 10:12

'Kans op goede prijs Base voor KPN kleiner'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Het Belgische kabelbedrijf Telenet maakte maandag bekend dat het geen belangrijke overname verwacht in de nabije toekomst. Telenet was wel een naam die circuleerde als potentiële bieder op KPN's Belgische tak, Base.

Volgens analist Jeffrey Vonk van ING sluit de opmerking van Telenet een participatie van het bedrijf in een overname (via een belang van zo'n 20 tot 30 procent) niet volledig uit. Door het nieuws is de waarschijnlijkheid dat KPN Base kan verkopen voor een aantrekkelijke prijs iets verkleind, aldus de analist.

KPN heeft duidelijk aangegeven Base alleen kwijt te willen voor een goede prijs. ,,Hoewel een verkoop de financiële flexibiliteit van KPN vergroot, vinden wij dat een verkoopprijs onder de 1,57 miljard euro de groeipotentie van het onderdeel onvoldoende zou weergeven'', aldus Vonk.

Schuldenratio

Dankzij de recente aankondiging van een dividendverlaging, heeft KPN wat meer financiële armslag gekregen. Zonder een verkoop van Base zou de schuldenratio van KPN eind 2013 wel dichtbij het zelf gestelde plafond uitkomen, becijfert Vonk, namelijk op 2,53.

Maandag om 9.59 uur noteerde het aandeel 0,6 procent lager op 6,63 euro, tegen een 0,4 procent lagere AEX.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen