ANP13 feb '12 05:38

Zes Grammy's voor Adele

EPA
EPA

LOS ANGELES - Adele barstte in huilen uit toen ze zondagnacht haar zesde Grammy Award in ontvangst nam. Voor haar cd 21 kreeg ze de belangrijkste prijs, voor het beste album van het jaar. Ze was dit jaar de grote winnaar bij de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen.

De Britse zangeres won ook onder meer Grammy's voor beste song en beste plaat, voor het nummer Rolling In The Deep. "Bedankt, dit is belachelijk!" was haar laconieke commentaar na de vijfde Grammy die ze in ontvangst nam. Maar bij de zesde werd ze emotioneel. "Dit jaar heeft mijn leven veranderd", vertrouwde ze het publiek toe.

Met vijf Grammy's, onder meer voor beste rocksong en beste rockalbum, waren de Foo Fighters de andere winnaars van de avond. Zanger/gitarist Dave Grohl liet weten het een grote eer te vinden. Vooral omdat het album Wasting Light in een garage was opgenomen, in plaats van een dure opnamestudio. "De prijs toont aan dat het menselijke element het belangrijkste is bij muziek maken", aldus Grohl.

Rapper Kanye West, die zeven nominaties had, won uiteindelijk vier Grammy Awards, onder meer voor beste rapalbum en beste rapsong.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen