ANP9 feb '12 08:14Aangepast op 9 feb '12 09:24

Credit Suisse ziet winst dalen

GENEVE (AFN) - Credit Suisse heeft de winst vorig jaar scherp zien dalen, maar is positief gestemd over 2012. De nettowinst van de op een na grootste Zwitserse bank zakte 62 procent tot 1,95 miljard Zwitserse frank (1,61 miljard euro). Credit Suisse maakte het jaarresultaat donderdag bekend.

In het laatste kwartaal boekte de bank een stevig nettoverlies van 637 miljoen Zwitserse frank vergeleken met een nettowinst van 841 miljoen frank in het vierde kwartaal van 2010. ,,Onze prestatie in het vierde kwartaal was teleurstellend'', zei topman Brady Dougan in een toelichting.

,,Het weerspiegelt zowel de ongunstige marktomstandigheden tijdens deze periode als de gevolgen van de maatregelen die we hebben genomen om ons bedrijf snel aan te passen aan de veranderende markt en regelgeving", aldus Dougan.

Maar Dougan blijft optimistisch voor 2012. De bank is ,,met een goede start'' aan het nieuwe jaar begonnen. ,,Hoewel we ons realiseren dat de markt- en economische omstandigheden onzeker blijven, lijkt onze doelstelling van 15 procent rendement op het eigen vermogen haalbaar", zei hij.

Gerelateerde artikelen