ANP15 mrt '12 10:30

Ouders en kinderen 't Stekske opgevangen

ANP
ANP

LOMMEL (ANP) - Ouders en kinderen van 't Stekske in Lommel (België), waarvan een grote groep kinderen en leerkrachten dinsdagnacht omkwam bij het busongeluk in Zwitserland, zijn donderdagochtend naar de school gegaan. Die was weer open, zij het met een aangepast programma. Hulpverleners en leerkrachten zorgden op de school voor een goede opvang.

Velen legden een bloemetje of een kunstwerk neer, of staken een kaarsje aan om steun te betuigen aan de getroffenen. De kinderen krijgen in de klassen onder begeleiding de tijd hun verdriet de ruimte te geven.

,,Het sociale leven moet deels verder gaan. De leerlingen moeten elkaar kunnen ontmoeten en praten over de gebeurtenissen. Ze zitten immers met vragen en hun verdriet'', aldus eerste schepen (wethouder) Kris Verduyckt van de gemeente tegen persbureau Belga.

Op het stadhuis kan tot 21.00 uur steun betuigd worden via een condoleanceregister. Verder is er om 19.00 uur een gebedswake in Lommel. Ook vrijdag is het register open tussen 09.00 en 21.00. Zaterdag is het register te tekenen tussen 09.00 en 16.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen