ANP12 mei '12 07:33Aangepast op 12 mei '12 16:31

Bleker uit kritiek op Kunduz-akkoord

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker vreest voor de gevolgen van het Kunduz-akkoord. Hij denkt dat de daarin voorgestelde aanpassingen van het ontslagrecht desastreuze gevolgen hebben voor kleine middenstanders en hun werknemers. Dat zegt de kandidaat-lijsttrekker voor het CDA zaterdag in een interview met het AD.

Ook waarschuwt hij voor de gevolgen van het bezuinigingsplan voor mensen met modale inkomens. Die kunnen volgens hem geen huis meer kopen als de hypotheekrenteaftrek te ingrijpend wordt aangepast.

Bleker voorziet dat zijn partij zetels verliest als het akkoord dat CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie na de val van het kabinet sloten te hard uitpakt voor de potentiële achterban.

De staatssecretaris nuanceerde de berichtgeving zaterdag op Twitter en gaf aan dat hij wel achter het akkoord staat. ,,Niet blij met de suggestie in AD dat ik Kunduz-akkoord niet steun. Gaat mij om goede uitwerking voor starters, middeninkomens en mkb'', aldus Bleker.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen