ANP26 nov '12 07:17

Nikkei boekt kleine winst

TOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, boekte de beurs maandag een kleine winst. De grote Japanse exportbedrijven wisten de plussen verder uit te breiden door de aanhoudende verzwakking van de Japanse yen.

Een positieve start van het Amerikaanse koopjesseizoen en de hoop dat Griekenland verdere noodsteun zal ontvangen zorgden eveneens voor enig optimisme. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 9388,94 punten.

De Japanse microchipmaker Renesas Electronics klom 16,6 procent nadat de zakenkrant Nikkei berichtte dat de belangrijkste aandeelhouders het noodlijdende bedrijf willen opkopen. Sony en Panasonic zakten daarentegen 1,9 en 0,3 procent. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde afgelopen vrijdag de kredietwaarderingen voor de beide elektronicabedrijven naar rommelstatus.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen maandag overwegend omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,3 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul zakte 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent.

Gerelateerde artikelen