ANP12 feb '12 04:58Aangepast op 12 feb '12 07:11

Artiesten rouwen om dood Whitney Houston

Mariah Carey. EPA
Mariah Carey. EPA

LOS ANGELES (ANP) - Artiesten en fans hebben verdrietig gereageerd op de dood van popster Whitney Houston. Aretha Franklin, peettante van de zangeres, kon het nieuws niet bevatten. ,,Ik kan er niet over praten. Het is niet te geloven." Franklin gaf verder aan met haar gedachten bij de familie van de overleden zangeres te zijn.

Zangeres Mariah Carey, die het nummer When You Believe opnam met Whitney Houston, was ,,overmand door verdriet en in tranen''. Ook zangeres Gloria Estefan was ,,geshockeerd'' door het verlies van ,,een oneindig getalenteerde entertainer''. ,,Whitney was altijd zo lief tegen mij'', schreef Estefan op Twitter.

Dolly Parton, die het nummer I Will Always Love You waar Houston een wereldhit mee scoorde heeft geschreven, zegt de zangeres voor altijd dankbaar te zijn voor de ,,geweldige manier'' waarop zij haar nummer heeft uitgevoerd. ,,Whitney, I will always love you. Je zult worden gemist." Lionel Richie zei haar een van de besten te vinden. ,,Zij kon met haar stem een verhaal in magische noten laten veranderen."

Gebroken hart

,,Mijn hart is gebroken door het nieuws'', liet de legendarische muziekproducent Quincy Jones weten. ,,Ik heb het altijd betreurd dat ik niet de mogelijkheid heb gehad om met haar te werken. Ze was zeer authentiek en een talent dat met niemand was te vergelijken.'' Muziekproducent Russell Simmons was tevens ,,diep bedroefd''. Ook producent Simon Cowell was aangedaan. ,,Mensen als Whitney zie je niet elke dag."

Op Twitter reageerden ook fans massaal op het nieuws. De dood van Whitney was dan ook al snel een trending topic, een van de meest besproken onderwerpen.

Gerelateerde artikelen