ANP28 aug '12 21:42Aangepast op 28 aug '12 22:15

Orkaan Isaac treft productie Shell

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - Shell heeft een aantal pijpleidingen en terminals voor ruwe olie in de Golf van Mexico stilgelegd in verband met de komst van de orkaan Isaac. Dat heeft het Nederlands-Britse olieconcern dinsdag bekendgemaakt.

Ook de productie bij twee Amerikaanse raffinaderijen, in Convent en Geismar, wordt uit voorzorg stilgelegd. Beide fabrieken liggen in de staat Louisiana, waar Isaac naar verwachting woensdagochtend (Amerikaanse tijd) de kust bereikt.

Eerder werd al bekend dat Shell al zijn boorplatforms in het oosten en midden van de Golf van Mexico zou ontruimen. Die operatie is inmiddels afgerond. Het bedrijf is een van de grootste producenten van fossiele brandstoffen in de olierijke regio.

Katrina

Branchegenoten als BP, ExxonMobil, Chevron, Valero en ConocoPhillips hebben eveneens veel olieplatformen in het gebied stilgelegd en ontruimd. Bij andere productiefaciliteiten zijn voorzorgsmaatregelen getroffen om grote schade te voorkomen.

Experts verwachten geen herhaling van 2005, toen de orkaan Katrina een enorme ravage aanrichtte aan de infrastructuur en de olieindustrie in en om de Golf van Mexico langdurig ontwrichtte. Isaac is lang zo krachtig niet als Katrina destijds.

Gerelateerde artikelen