ANP24 aug '12 16:24

Buit bij hennepfamilie 1,45 miljoen

TILBURG (ANP) - De totale buit aan contant geld die deze week bij de verdachte leden van een Tilburgse familie werd gevonden, is opgelopen tot 1,45 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie in Breda heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De familieleden (22 tot 77 jaar) worden verdacht van hennepteelt en handel. Zes van in totaal 13 verdachten zitten voorlopig nog vast, bepaalde de rechter-commissaris vrijdag.

Bij de invallen op dinsdag werd behalve veel cash ook 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kilo henneptoppen gevonden. Er werd beslag gelegd op 3 vakantiehuisjes, 28 bankrekeningen, 10 voertuigen en sieraden en dure horloges.

Net vrij

Het Openbaar Ministerie zei vrijdag dat de jongste verdachte nog maar 2 maanden vrij was uit de gevangenis. De 22-jarige jongeman zat tot 21 juni in voorarrest als een van de hoofdverdachten in een andere grote hennepzaak. Hij werd vorig jaar september aangehouden bij een grote drugsactie in Tilburg en Alphen. Er werd toen een hennepknipperij met 12 knippers ontruimd. In de knipperij werd 500 kilo hennep gevonden.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de knippers werkten in opdracht van vijf hoofdverdachten die samen een criminele organisatie vormden.

Gerelateerde artikelen