ANP18 aug '12 22:06

Jonkies VVV redden het niet tegen FC Utrecht

VENLO (ANP) - Met de jonkies op het veld en de routiniers op de bank heeft VVV-trainer Ton Lokhoff zijn selectie op scherp gezet. Het eerste optreden voor eigen publiek mondde echter uit in een deceptie voor de Venlonaren. FC Utrecht was zaterdag in het tropisch warme stadion De Koel met 3-1 te sterk voor VVV, dat wel nog op voorsprong kwam door Yanic Wildschut. De gasten trokken via treffers van Nana Asare, Cedric van der Gun en Alexander Gerndt de winst naar zich toe.

Lokhoff permitteerde het zich om spelers als Marcel Meeuwis, Bobby Cullen en Maya Yoshida (net terug van de Olympische Spelen) op de reservebank te zetten. De coach voelde zich gesterkt door het onverwachte punt dat zijn ploeg vorige week wegkaapte bij Heracles Almelo. Maar na een uur spelen greep de Venlose trainer toch in en bracht hij eerst Meeuwis en vervolgens Yoshida in het veld. FC Utrecht had op dat moment de wedstrijd in handen. Een fout van Yoshida, ongeveer zijn eerste actie, leidde de 3-1 voor FC Utrecht in. Het zal de buitenlandse scouts die naar Venlo waren afgereisd voor de Japanner, niet hebben bekoord. En VVV ook niet. De Limburgers willen financieel scoren met de transfer van de verdediger en ook Yoshida wil graag hogerop.

Het zag er voor rust niet naar uit dat FC Utrecht met de zege uit De Koel zou vertrekken. Wildschut scoorde uit een voor hem typerende actie: vanaf de flank naar binnen trekken en met een gerichte schuiver uithalen. Het was de derde grote kans van de thuisclub. Ismo Vorstermans, huurling van FC Utrecht, mikte uit een corner van dichtbij in het zijnet en Wildschut kon een vrije trap koppend geen passend vervolg geven. Het matige FC Utrecht kreeg in de eerste helft slechts één mogelijkheid en die was meteen raak. Met enig fortuin kreeg Asare, na goed doorzetten van Mark van der Maarel, de bal voor de voeten. De aanvoerder twijfelde geen moment en haalde uit: 1-1.

De gasten kwamen na rust als herboren op het veld en waren meteen uit een scrimmage trefzeker. Doelman Niki Mäenpää redde twee keer bekwaam, maar op de inzet van Van der Gun was hij kansloos: 1-2. Nadat Gerndt eerst de paal had geraakt, scoorde hij enkele minuten later na de fout van Yoshida de 1-3. Daarmee verdween het geloof in een goed resultaat bij de Venlose ploeg. Daar kon ook de inbreng van de routiniers niets meer aan veranderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen