ANP30 apr '12 08:30

BEURZEN Nikkei sluit met verlies

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag licht lager gesloten. Elders in het Verre Oosten stonden wel winsten op de koersenborden.

De Nikkei-index verloor 0,4 procent tot 9520,89 punten. Een van de sterkste dalers in de Nikkei was automatiseerder NEC Corp, met een verlies van 4 procent. Het concern leed over het afgelopen boekjaar een nettoverlies van 110 miljard yen (1 miljard euro). De Japanse producent van verzorgingsproducten Shiseido zakte 3 procent en Mitsubishi Heavy Industries verloor 5,5 procent.

Autofabrikant Toyota Motor ging 0,5 procent omhoog. Volgens Japanse media heeft het concern in het afgelopen boekjaar een operationele winst behaald van 350 miljard yen, terwijl het bedrijf zelf rekende op 270 miljard yen. De fabrikant van testapparatuur voor chips Advantest won ruim 7 procent. De verwachtingen voor dit boekjaar vielen hoger uit dan analisten hadden voorspeld.

De beurs in Hongkong stond in de middaghandel op een winst van 1,6 procent. De aandelenmarkten in Seoul en Sydney gingen tot 0,8 procent omhoog.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen