ANP19 jan '12 09:53Aangepast op 19 jan '12 10:08

Consument blijft somber

DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in januari niet verbeterd. De indicator van het consumentenvertrouwen bleef staan op -37, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Consumenten waren wat minder pessimistisch over hun eigen financiële situatie. Daartegenover stond echter een lichte daling van het vertrouwen in het economisch klimaat.

De stemming over de financiële toekomst fluctueerde de afgelopen tijd nogal. Consumenten waren wat minder somber over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden en over de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen. De indicator die de koopbereidheid aangeeft verbeterde 2 punten en kwam uit op -18.

Tegenover de geringe verbetering van de koopbereidheid stond een lichte daling van het vertrouwen in het economisch klimaat. Consumenten waren duidelijk pessimistischer over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden dan in december. De stemming over het economisch klimaat in de komende 12 maanden verbeterde juist een fractie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen